Home

Ahir, el GOB defensà una proposició de llei de llei en defensa del territori al Parlament balear. El president José Ramón Bauzá no es dignà a assistir-hi.

El grup popularista i el conseller Gabriel Company ens mostraren el seu menyspreu superb, amenaçador i insultant. Prenien imatges amb els seus mòbils, twittejaven, parlotejaven i esbroncaven, sense embuts. Mentre que a nosaltres, convidats a seure a un costat – pobres ciutadans de segona classe – el servei d’ordre del Parlament no ens deixava ni fer mamballetes.

La portaveu de torn del PP fou Virtudes Marí, que argumentà el seu vot contrari a la tramitació de la proposició del GOB per defectes de forma, la “baixa qualitat tècnica” i la manca d’exposició pública. Com que el GOB no tenguérem dret a un torn de rèplica, no poguerem respondre que confiam en que el Parlament resolgui les deficiències institucionals que ens impedeixen cobrir les seves expectatives tecnòcrates.

Però també digué Virtudes Marí que el GOB era centralista i que no respectava l’estructura insular balear. Sàpiga, Sra. Marí, que el GOB té seccions a cada illa d’abans que existissin els Consells insulars i que aquesta proposició de llei l’hem feta els quatre GOBs plegats, amb un articulat consensuat i recollida de signatures a totes les illes. I, més important encara, precisament arran d’aquesta coincidència demanam que no es puguin construir ni amnistiar xalets dins espais naturals, ni a Eivissa, ni a cap altra illa.

Després d’aquesta breu experiència parlamentària, ens queda més clar, si escau que mai, la impunitat i la mala fe del govern Bauzá. Han estat Gabriel Company i Carlos Delgado dos consellers nefastos pel territori. Representen els poders caciquils i corruptes, al servei dels quals –fent només de sicaris– tramiten lleis del sòl, del turisme o dels terratinents (o li diuen “agrària”?). Les seves carreteres desproporcionades, fins i tot a la Reserva de la Biosfera de l’illa de Menorca, ports, incineradores de fems foraster i prospeccions petrolieres són aberracions territorials equiparables a les dels governs Matas i Munar, ambdós expresidents avui dia sentenciats a presó.

El PP ha governat per desacreditar i desdotar serveis públics, l’educació amb el TIL, la sanitat, les prestacions socials i l’atenció a la diferència amb més retallades. Com també privatitzen l’ordenació del territori a cop de decret. Per si no estava prou clar, ahir dimarts, ens varen fregar pels morros que “amb el PP comanden els poderosos” i que als ciutadans només ens empren per atorgar-se una falsa legitimitat democràtica, que només serveix per a omplir-lis un discurs molt mancat de les veritats i interessos que vertaderament mouen la seva política.

Podeu llegir el text íntegre de la intervenció

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s