Home

Dos mesos i mig després de l’inici de la campanya de signatures, s’ha aconseguit que més de 16.000 persones hagin donat suport a la Iniciativa Legislativa Popular en defensa del territori i hagin signat a favor de la proposició de llei.

Unes illes per viure-hi! Prou d’agressions territorials i ambientals

L’èxit de la recollida de signatures respon bàsicament a la gran demanda social d’aturar el ritme de degradació del territori i futures noves envestides afavorides pel panorama polític actual que ha conduit les Illes a una situació de fragilitat territorial i ambiental sense precedents que compromet el futur social i territorial a les illes.

La societat deixa clar així que cal replantejar les bases del model que ha conduït les Illes al límit de la seva capacitat de càrrega en molts aspectes (artificialització del territori, usos intensius del sòl, degradació dels espais naturals, generació de residus, consum d’aigua i energia, contaminació,…).

La proposta de llei

Amb aquesta proposició de llei, el GOB pretén reformar la llei de les directrius d’ordenació del territori i donar resposta al seguit de problemàtiques mediambientals que pateix el territori de les illes Balears, derivats molt especialment dels canvis legislatius impulsats aquesta legislatura i que han deixat el territori a mercè dels interessos d’uns grups de poder i influència molt importants i que van en detriment de la conservació del territori i de la preservació de la dignitat de les persones que hi viuen. El GOB entén que aquesta ILP assentarà les bases d’un nou model d’ús del territori amb perspectiva duradora i des de totes les vessants.

Concretament, amb aquesta proposta de Llei pretenem:

  • Protegir el sòl rústic
  • Millorar la protecció dels espais naturals
  • Aturar els grans projectes especulatius
  • Frenar els grans projectes viaris
  • Apostar per una nova relació amb el mar
  • Assegurar una bona gestió de l’aigua
  • Modificar la gestió de residus
  • Fomentar les energies renovables i l’autoconsum

Suport social: el dret i el deure d’incidir en les decisions que afecten el nostre futur.

La campanya va endegar-se el passat 19 de novembre amb la promesa del càrrec de fedataris de les 68 persones que a títol individual varen voler assumir el compromís personal perquè aquesta llei pogués tirar endavant.

A partir d’aquí, una intensa campanya per promoure el debat social, incidir en les denúncies i en la realitat territorial, promoure les alternatives i recollir adhesions, s’ha anat desplegant arreu de les illes, aconseguint el suport d’entitats, col·lectius i moviments socials i replegant les més de 15.000 signatures individuals que avalen aquesta proposta de Llei en defensa del Territori.

Ara, així, la Llei podrà ser presa en consideració pel ple del Parlament de les Illes en els propers mesos i abans de que acabi el període de sessions parlamentàries.

– See more at: http://gobmallorca.com/notes-informatives/territori-i-urbanisme/1337-23012015-mes-de-16000-persones-han-donat-suport-a-la-llei-popular-en-defensa-del-territori.html#sthash.FgEYvH5f.dpuf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s