Home

La campanya UNES ILLES PER VIURE-HI, per impulsar la Iniciativa Legislativa Popular en defensa del Territori arreu de les Illes, llança un manifest per a recollir adhesions de col·lectius i entitats a aquesta campanya que pretén, a través d’una proposta de Llei capgirar el panorama legislatiu actual que afavoreix la corrupció, l’especulació, els grans projectes d’inversió i infraestructures que destrossen el territori, la mercantilització dels espais naturals, l’espoli dels recursos naturals i la privatització dels espais públics.

Manifest

Llei per a la protecció del territori

Unes illes per viure-hi.

La topada de front amb la crisi econòmica i financera ha comportat el retorn de velles polítiques agressives amb el territori i les persones. En els darrers anys hem vist com, a través de modificacions legislatives, el govern anava tombant les barreres de protecció del territori, els recursos i els espais naturals, amb l’objectiu de donar barra lliure a la inversió privada per a desenvolupar nous projectes i infraestructures sense entrebancs ni destorbs.

Així s’han desenvolupat lleis i reglaments per alimentar vells favors a sectors poderosos vinculats a la construcció, l’extracció de recursos o la gestió de serveis bàsics – aigua, residus, energia -, promovent amnisties a les irregularitats comeses fins ara amb total impunitat i afavorint processos de privatització. Tot plegat, representa més especulació, més corrupció, bombolles i booms que afavoreixen a uns pocs mentre hipotequen el futur i comprometen la realitat present de les persones que vivim en aquestes illes.

Per tot això, ens cal ara més que mai, potenciar un canvi de model de gestió i ús del territori, de model energètic, de gestió dels recursos hídrics i dels residus. Tot, amb un únic i principal objectiu: l’interès general i la protecció dels recursos i els espais naturals.

PER UNES ILLES PER VIURE-HI!

Volem i tenim dret a incidir en les decisions que afecten el nostre futur. Per això, volem donam suport a aquesta iniciativa legislativa que surt del poble, que es debatrà als carrers, que serà avalada per ciutadania i que, posteriorment, serà elevada al Parlament amb l’objectiu de comprometre els poders polítics a un debat real de política feta per a la ciutadania.

  • Donam suport a aquesta proposta de Llei perquè:
  • Pretén assentar les bases d’un nou model de gestió i ús del territori i dels recursos, garantint la preservació del sòl rústic i les activitats del sector primari que s’hi desenvolupen amb respecte i coherència amb l’entorn,
  • Garanteix la qualitat i quantitat dels recursos hídrics,
  • Pretén acabar amb els negocis bruts vinculats a la gestió i importació de residus per ser incinerats a Mallorca,
  • Volem evitar infraestructures que rompen amb la realitat i l’escala insular,
  • Per evitar nous grans projectes especulatius que fomenten la corrupció,
  • Per garantir un model energètic que deixi fora la possibilitat de realitzar prospeccions petrolíferes i implantar grans línies d’alta tensió de la mà de grans empreses del sector energètic i aposti per l’autoconsum energètic i les energies renovables distribuïdes i democràtiques,
  • Volem acabar amb la privatització d’espais de domini públic i la mercantilització dels espais naturals.

Així expressam al nostre suport a la Llei per a la protecció del Territori i a la campanya engegada des de la ciutadania per a poder ser debatuda al Ple del Parlament.

El podeu descarregar aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s